Terapije


Terapija je poglobljen uvid v vaše težave in pomeni našo in vašo zavezo k odpravljanju ali lajšanju vaše dolgotrajnejše zdravstvene težave. Pri terapiji se ne ukvarjamo več le z vašimi mišicami, ampak tudi drugimi vašimi telesnimi sistemi. Ravnotežja v telesu so pogoj za zdravo vitalno telo. Terapije Primatera so za tiste, ki hočejo nekaj več in imajo namero ustvariti spremembe v lastnem življenju.


Bownova terapija

Bownova terapija je priznana terapija s strani Svetovne zdravstvene organizacije zaradi svoje nadpovprečne uspešnosti pri odpravljanju in lajšanju tudi trdovratnejših zdravstvenih težav. Izvira iz Avstralije, njen utemeljitelj pa je Thomas Ambrose Bowen. Gre za telesno zelo nežno, neinvazivno, holistično zdravilno tehniko, ki s pomočjo bownovega giba na pravih mestih sproža samozdravljenje telesa. . Sposobnost telesa, ki je velikokrat podcenjena in zanemarjena. V ljudeh bownova terapija zaradi nežnosti včasih ustvari dvom o učinkovitosti, a temu ni tako. Na njeni strani so močno svetovne statistike. Tehnika sodi med energetsko-vibracijske metode. S terapevtsko strukturno-vibracijsko tehniko pošiljamo dražljaje v nevromišični sistem. Bownovo terapijo povezujemo tudi z besedama »resetiranje« in integracija. A je mnogo več kot le to. Terapija se izvaja več kot enkrat navadno na pet do deset dni. Odvisno od zahtevnosti težave. Bownova terapija je odlična metoda za zdravstvene težave pri otrocih, saj jo lahko izvajamo medtem ko se otroci igrajo. Za dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.Energetska terapija

Energija je v nas in nas obdaja. Od mikro gledišča, kot osnovna potrebna enota za opravljanje kakršnekoli funkcije na celični ravni, do makro gledišča vstopa, pretoka in izstopa snopa energije skozi telo. Pretočnost energije skozi telo je zelo točen in velikokrat zanemarjen ali spregledan pokazatelj zdravja. Energetska terapija v sozvočju z masažo neguje čvrsto, gibljivo in energetsko pretočno hrbtenico od vratu do trtice, kar je v današnjem hitrem ritmu življenja zahtevna naloga tako za terapevta kot tudi posameznika, ki se odloči za to redko priložnost bogatitve kvalitete življenja. Hrbtenica je tako steber našega zdravja in ne pozna pojma redne napetosti. Izboljšanja kvaliteta življenja vedno pride z osebno odločitvijo stranke, strokovno usposobljenostjo in vestno podporo terapevta-človeka. V nekaterih primerih je povezano tudi z nekaj sreče in pravilno ter pozitivno naravnano miselnostjo stranke. Energetska terapija je ena od terapij, ki dviguje nivo energije v telesu in spodbuja k transformaciji navad in sprejemanju odločitev.

Če se odločite, lahko utrjujete in nadgradite svoj nivo energije z meditacijo.Kineziotaping

Kineziotaping metoda daje oporo in stabilnost tako sklepom kot mišicam in pri tem nima negativnega vpliva na cirkulacijo ali obseg gibanja. Lastnost kineziotaping trakov omogoča normalno funkcioniranje mišic ob istočasnem zmanjševanju oteklin in hematomov. Podpira tudi tetive in zmanjšuje bolečino.  Uporablja se tudi za limfno drenažo oteklih ali izredno bolečih delov telesa. Prednost kineziotapinga je, da trakovi, ki jih ima stranka nalepljene po telesu, niso ovira za ukvarjanje s športom, tuširanje, umivanje in druga vsakdanja opravila. Ker ima lastnosti podobne krovnemu tkivu kože, ga praktično ne čutite oziroma ni moteč. Po nekaj dneh ga odstranimo in obnovimo. Potek terapije določi terapevt glede na zahtevnost težave in odziv telesa na trakove. Aplikacija trakov je za tip naloge lahko različno obsežna.

Glavne funkcije kineziotaping metode :
  • izboljšanje funkcije mišic,
  • izboljšanje cirkulacije telesnih tekočin,
  • zmanjšanje bolečine,
  • podpiranje funkcij sklepov
  • zmanjšanje oteklin

Danes je kineziotaping:
  • ena vodilnih metod zdravljenja in preventive,
  • uporabljajo jo zdravniki in športniki po vsem svetu.


Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža je terapevtska tehnika, ki je rahla, črpanju podobna masaža. Njen namen je mehanično odstranjevanje odpadnih snovi in tekočin iz tkiv. Hkrati nežno stimuliramo motoriko limfnih žil. Ročna limfna drenaža daje dobre rezultate pri hujšanju in odpravi celulita. Ta tehnika tudi pozitivno deluje pri oteklinah in poškodbah. Vse gibe izvajamo zalo nežno po telesu navzgor proti najbližjim bezgavkam. Ob tem lahko izvajamo tudi delno klasično masažo, na primer samo nog, rok ali obraza. Delno ročno limfno drenažo izvajamo tudi v primerih aknaste kože, zabuhlosti in odpravi podočesnih mešičkov, po lepotnih posegih na obrazu in telesu.Z ročno limfno drenažo vplivamo na limfni sistem, imunski sistem, bolečino in živčni sistem. Zelo popularna in učinkovita anticelulitna terapija.